Traži
Pristupi
Similar topics
Partners
------------------------------
*Tinydl Free Download
*Links Monster
*Top Rating Games
*Sajt namenjen kladionicarima
*Biznis portal Srbija
*Slep sluzba Krekic
*Exyuoglasi.com
*Parenta Behaton
*Nissan Club Serbia
*4Gume
*Motorna Vozila
*Raskrsnica Linkova
*WEB Bulevar - Direktorijum sajtova i linkova
*Mitsubishi Klub Srbija
*BMW Fan Klub Srbija
*Car Glass - N. Beograd
*Futurion 3D
*LIMUNDO
*PILOT Lampa Italy
*Polovni Automobili
*Maruti Club Serbia
*Direktorijum Kvalitetnih Srpskih Sajtova
*Novi automobili
*Make Massive income from Google at www.online-home-jobs.com
*SMS MANIJA
------------------------------Benzin vs. Dizel - Koji je bolji?
Strana 1 od 5 • Delite •
Strana 1 od 5 • 1, 2, 3, 4, 5 
Benzin vs. Dizel - Koji je bolji?
Odlicne felne ! Petokrake posebno , bas joj daju sportski izgled
@ Uros .... Ja ne znam sto se stalno iščuđavaš oko tih dizel motora ... pa ne vole svi benzince ... to je stvar ukusa , ja mislim da je fenomenalna kombinacija 3.0 tdi + to sportsko ogibljenje i kocnice ... jer realno 2.0 tdi od 170 konja je ala ... a kamoli ovi jaci ... i gde ces ti da vozis preko 220-230?
A i benzin se pravi od nafte .... tako da na neki nacin svi mi vozimo dizele
[You must be registered and logged in to see this image.]
@ Uros .... Ja ne znam sto se stalno iščuđavaš oko tih dizel motora ... pa ne vole svi benzince ... to je stvar ukusa , ja mislim da je fenomenalna kombinacija 3.0 tdi + to sportsko ogibljenje i kocnice ... jer realno 2.0 tdi od 170 konja je ala ... a kamoli ovi jaci ... i gde ces ti da vozis preko 220-230?
A i benzin se pravi od nafte .... tako da na neki nacin svi mi vozimo dizele
[You must be registered and logged in to see this image.]
Poslednji izmenio LekaTDI dana Ned Dec 18, 2011 5:52 pm, izmenjeno ukupno 1 puta

LekaTDI- Iskusan član

- Broj poruka: 224
Datum upisa: 23.11.2010
Benzin vs. Dizel - Koji je bolji?
Ma nemam ništa protiv dizela, više se ne čuju kao traktori, manje troše, imaju mnogo veći obrtni, i to sve im ide u prilog u odnosu na benzin. Ali kada bih kupovao auto od 30-40 hiljada eura ne bi mi palo na pamet da štedim na gorivu, plus su dizeli kod Vagena i dalje mnoogo skuplji od benzinaca.
Mada i dalje, odavde je jasno da benzin i dalje šije naftaša i to baš
[You must be registered and logged in to see this link.]
ovo je samo jedan od primera.
Mada i dalje, odavde je jasno da benzin i dalje šije naftaša i to baš
ovo je samo jedan od primera.

Uros TSI- Veteran

- Broj poruka: 1159
Datum upisa: 14.07.2010
Re: Benzin vs. Dizel - Koji je bolji?
Pa sto novu temu
Evo ovo ide u prilog dizelu ...
Trka Audija A4 3.0 tdi i passata R36
240 Konja PROTIV 300 Konja I 2 Turbne
I na kraju je passat brzi 2 stotinke ... nije to neka razlika
O tome ti pricam nepotrebno rasipanje gorivom kad mozes sa manje da uradis skoro isto ...
Ipak koliko god da imas para to je cisto izivljavanje ,
Mozda sam ja malo skromniji covek ali sta cu
Evo ovo ide u prilog dizelu ...
I na kraju je passat brzi 2 stotinke ... nije to neka razlika
O tome ti pricam nepotrebno rasipanje gorivom kad mozes sa manje da uradis skoro isto ...
Ipak koliko god da imas para to je cisto izivljavanje ,
Mozda sam ja malo skromniji covek ali sta cu

LekaTDI- Iskusan član

Ja lično više volim benzinca, zvuk dizela mi je katastrofalan
...

SuperB- Global Moderator

- Broj poruka: 317
Datum upisa: 01.08.2011
Ali gore su ti upoređeni 3.0T benzin i 3.0T dizel. Stavi 3.6 atmo dizel protiv benzinca 
Drugo ne znam sada na brzinu ali A6 protiv Passata kakav god da je, sigurno je u Audiju neki svemirski menjač.
Drugo ne znam sada na brzinu ali A6 protiv Passata kakav god da je, sigurno je u Audiju neki svemirski menjač.

Uros TSI- Veteran

Nije manuelni 6 brzina ...
Opet , stvar je u tome ko sta voli ... Ja recimo volim zvuk dizela , pogotovu v6 ili redni 5 ... Cuje se svaki ventil kako radi
[You must be registered and logged in to see this link.] Meni je ovo muzika za usi
Opet , stvar je u tome ko sta voli ... Ja recimo volim zvuk dizela , pogotovu v6 ili redni 5 ... Cuje se svaki ventil kako radi
[You must be registered and logged in to see this link.] Meni je ovo muzika za usi

LekaTDI- Iskusan član

Zavisi dosta i od politike države, npr. u Solun (i još neke gradove u GR) je zabranjeno i kažnjivo ući sa dizelom (eko država, ovo važi samo za grke) sem ako nije auto za posao (firma), npr. taxi, tako da svi mahom voze benzinjare i to neretko turbo benzinjare.
PS. Zašto je ova tema u offtopic-u??

pecanac- Veteran

- Broj poruka: 1050
Datum upisa: 18.11.2010
Stvarno nije trebala nova tema zbog ovog

LekaTDI- Iskusan član

Ovo je bas osetljiva i diskutabilna tema.
Moje licno misljenje je da dizel dolazi u obzir samo kod nekog velikog SUV-a.
Dizel tehnologija je dosta napredovala sto je audi dokazao modelom R10, dizel ima svoje prednosti, ali ipak je i dalje benzin benzin. Najvise me nervira kada ljudi porede turbo dizele sa atmo benzincima. Po meni ako poredimo 2.0 TDI jedini konkurent za poredjenje je 2.0 TSI. Tu je sve postaje jasno.
Moje licno misljenje je da dizel dolazi u obzir samo kod nekog velikog SUV-a.
Dizel tehnologija je dosta napredovala sto je audi dokazao modelom R10, dizel ima svoje prednosti, ali ipak je i dalje benzin benzin. Najvise me nervira kada ljudi porede turbo dizele sa atmo benzincima. Po meni ako poredimo 2.0 TDI jedini konkurent za poredjenje je 2.0 TSI. Tu je sve postaje jasno.

Velicko- Iskusan član

- Broj poruka: 185
Datum upisa: 04.09.2011
pecanac ::Zavisi dosta i od politike države, npr. u Solun (i još neke gradove u GR) je zabranjeno i kažnjivo ući sa dizelom (eko država, ovo važi samo za grke) sem ako nije auto za posao (firma), npr. taxi, tako da svi mahom voze benzinjare i to neretko turbo benzinjare.
Uffff, neprijatno mi je. Ja sam krsio zakon, a nisam ni znao da ga krsim.

vranac- Senior

- Broj poruka: 563
Godina: 43
Datum upisa: 23.10.2011
Pecanac, to se odnosi na Solun i Atinu, jako star zakon, iz sedamdesetih godina, ali se jaaaako slabo primenjuje, a da su 95% benzinci jesu.
Passat R36 ima atmosferski motor, V6, 3.6l. Ne daj bože da ima dve turbine, ovaj Audi bi delovao kao da stoji, taj motor samo manji R32, sa dve turbine isporučuje bez problema 550-600 konja(HGP Tuning).
Evo još jednog interesantnog duela, GTI DSG vs. GTD DSG Golf VI.
Benzin ga šije po svakoj stavci, sem po potrošnji. A u Nemačkoj je GTD od 35000e a GTI je od oko 27000. 8000e razlike, to je 5840 litara benzina, nek troši 12 prosečno(GTI), to je oko 48000km.
Za to vreme ti ovaj GTD troši oko 8l i za 48000km će te koštati 4992e gorivo. Znači do tog trenutka, dizel će te koštati 5000e više. I mrzi me dalje da računam kada će konačno doći trenutak da ćeš početi da štediš time što si u startu pljunuo 8k više za dizela. Posle još 30000km dizel košta 2400e više, za 2400e ćeš preći 15000km sa benzincem, za 15000km dizel će te koštati 1200e što znači da će na 95000km dizel i dalje koštati 1200e više(ne računajući dosta veću cenu održavanja dizela, to što ima DPF i tako dalje). 100000km pređeš za oko 4-5 godina na primer, znači treba čekam 4 godina da mi se isplati dizel i na kraju ga prodam za 2000e više i nisam ništa uštedeo.
Passat R36 ima atmosferski motor, V6, 3.6l. Ne daj bože da ima dve turbine, ovaj Audi bi delovao kao da stoji, taj motor samo manji R32, sa dve turbine isporučuje bez problema 550-600 konja(HGP Tuning).
Evo još jednog interesantnog duela, GTI DSG vs. GTD DSG Golf VI.
Benzin ga šije po svakoj stavci, sem po potrošnji. A u Nemačkoj je GTD od 35000e a GTI je od oko 27000. 8000e razlike, to je 5840 litara benzina, nek troši 12 prosečno(GTI), to je oko 48000km.
Za to vreme ti ovaj GTD troši oko 8l i za 48000km će te koštati 4992e gorivo. Znači do tog trenutka, dizel će te koštati 5000e više. I mrzi me dalje da računam kada će konačno doći trenutak da ćeš početi da štediš time što si u startu pljunuo 8k više za dizela. Posle još 30000km dizel košta 2400e više, za 2400e ćeš preći 15000km sa benzincem, za 15000km dizel će te koštati 1200e što znači da će na 95000km dizel i dalje koštati 1200e više(ne računajući dosta veću cenu održavanja dizela, to što ima DPF i tako dalje). 100000km pređeš za oko 4-5 godina na primer, znači treba čekam 4 godina da mi se isplati dizel i na kraju ga prodam za 2000e više i nisam ništa uštedeo.

Uros TSI- Veteran

Dizel bas i nije predvidjen za trke ... ali sve se moze kad se hoce
A kad smo vec kod šivenja evo jedna Singerica
Ali sto kaze Velicko Ovo je bas osetljiva i diskutabilna tema
A kad smo vec kod šivenja evo jedna Singerica
Ali sto kaze Velicko Ovo je bas osetljiva i diskutabilna tema

LekaTDI- Iskusan član

Da smo u doba D2 (a to je ne tako davno bilo) kad je razlika u ceni goriva bila drastična a onima koji voze dizel bilo bitno da se voze više i jeftinije onda bi mogao da pronađem više argumenata za "vađenje" dizela.
Ovako, kada je tu EUROdizel, sa cenom istom kao benzin, nemam mnogo argumenata, pogotovo što su novi auti dosta skuplji u dizel varijanti.
Poenta dizela je u jeftinijoj vožnji, ali ta granica je sve manja. Čak je i plin stidljivo krenuo da skače, videćemo za par godina, da li će i on biti povoljan kao danas. Tih energenata je sve manje, nisu obnovljivi, i nikad neće pojeftiniti, već samo poskupeti.
Monopol auto & naftne industrije je toliko jak da mu nikakvi zakoni i eko svest, ne mogu ništa, jer da mogu, već bi danas pola nas vozili auto na struju. (obnovljivi izvor energije)
Ovako, kada je tu EUROdizel, sa cenom istom kao benzin, nemam mnogo argumenata, pogotovo što su novi auti dosta skuplji u dizel varijanti.
Poenta dizela je u jeftinijoj vožnji, ali ta granica je sve manja. Čak je i plin stidljivo krenuo da skače, videćemo za par godina, da li će i on biti povoljan kao danas. Tih energenata je sve manje, nisu obnovljivi, i nikad neće pojeftiniti, već samo poskupeti.
Monopol auto & naftne industrije je toliko jak da mu nikakvi zakoni i eko svest, ne mogu ništa, jer da mogu, već bi danas pola nas vozili auto na struju. (obnovljivi izvor energije)

pecanac- Veteran

- Broj poruka: 1050
Datum upisa: 18.11.2010
Uros TSI :: Evo još jednog interesantnog duela, GTI DSG vs. GTD DSG Golf VI.
Ovo mi se svidja!

Velicko- Iskusan član

- Broj poruka: 185
Datum upisa: 04.09.2011
@Pecanac :Na to sam i ja mislio kada smo i poceli ovu temu...
Cak i glavni ljudi iz Shell-a kazu da ima goriva za jos 30-ak godina
A cim oni tako kazu znaci bice jos plafon 20 g.
Poenta je u tome da se nismo od starta razbacivali sa prejakim motorima
Ne bih joz dugo dosli u ovu situaciju
Nego da okrenemo mal' na zezanje
Cak i glavni ljudi iz Shell-a kazu da ima goriva za jos 30-ak godina
A cim oni tako kazu znaci bice jos plafon 20 g.
Poenta je u tome da se nismo od starta razbacivali sa prejakim motorima
Ne bih joz dugo dosli u ovu situaciju
Nego da okrenemo mal' na zezanje

LekaTDI- Iskusan član

Strana 1 od 5 • 1, 2, 3, 4, 5 
Similar topics» Koji mp3 za auto kupiti?
» Odlican forum o Peugeot 306
» kupovina skode fabije
» 206 1.4 benzin
» (406) Peugeot 406 1.8 16v
» Odlican forum o Peugeot 306
» kupovina skode fabije
» 206 1.4 benzin
» (406) Peugeot 406 1.8 16v
Strana 1 od 5
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu