Škoda - Klub Srbija

Molimo vas da pre nego sto se registrujete procitate Pravilnik Foruma

Molimo vas da kada se registrujete proverite vas e-mail i aktivirate vas nalog!
Page Rank Check
Skoda Klub Srbija Donacija
Traži

Rezultati od :

Rechercher Napredna potraga

Pristupi

Zaboravio sam šifru

Prijatelji Foruma

Partners
------------------------------ *Tinydl Free Download ------------------------------ *Links Monster ------------------------------ *Top Rating Games ------------------------------ *Sajt namenjen kladionicarima ------------------------------ *Biznis portal Srbija ------------------------------ *Slep sluzba Krekic ------------------------------ *Exyuoglasi.com ------------------------------ *Parenta Behaton ------------------------------ *Nissan Club Serbia ------------------------------ *4Gume ------------------------------ *Motorna Vozila ------------------------------ *Raskrsnica Linkova ------------------------------ *WEB Bulevar - Direktorijum sajtova i linkova ------------------------------ *Mitsubishi Klub Srbija ------------------------------ *BMW Fan Klub Srbija ------------------------------ *Car Glass - N. Beograd ------------------------------ *Futurion 3D ------------------------------ *LIMUNDO ------------------------------ *PILOT Lampa Italy ------------------------------ *Polovni Automobili ------------------------------ *Maruti Club Serbia ------------------------------ *Direktorijum Kvalitetnih Srpskih Sajtova ------------------------------ *Novi automobili ------------------------------ *Make Massive income from Google at www.online-home-jobs.com ------------------------------ *SMS MANIJA ------------------------------

Problemi sa motorom 1.9 TDI 74 kW ATD

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Problemi sa motorom 1.9 TDI 74 kW ATD

Počalji od duka00 taj Pon Jan 02, 2012 12:25 pm

Pozdrav svima!
Od prije mjesec dana sam vlasnik kratke Fabie sa motorom 1.9 TDI 74 kW ATD.
Auto je 2001. godište, prešlo stvarnih 131000 KM (Kupljeno novo i voženo u Banja Luci).
Od prije 2 dana pojavio se sledeći problem: Kad starujem motor (bez problema), nakon minut ili dva motor promjeni zvuk (počinje da lupa), počinje da se trese, kad pokušaš dati gas, reaguje, ali sporije i sa još većim lupanjem. Ako probaš da voziš, nema snagu, čak mi se i ugasio jednom. Motor kao da radi na tri klipa. To lupanje traje po nekoliko minuta, pa motor nakratko sam poveća broj obrtaja za malo i vrati se na normalan rad motorora. I to se tako dešava tako ukrug sve dok se motor ne zagrije. Poslije nekih 20 do 30 min rada motora, sve to nestaje motor se normanlno ponaša i veoma dobro vuče.
Prvo sam sumnjao na loše gorivo, ali pošto većina onih koje znam da imaju dizele sipaju kao i ja na "NESTRO" (Republika Srpska) i nemaju nikakvih problema, nisam siguran baš ni u to. Dalje, filter goriva je nov (mjenjao prije 20-tak dana. Ja sumnjam da nije kakav problem sa diznama.

Molim da ako je neko imao sličnih ikustava pomogne sa savjetom ili sugestijom.
Hitno mi je. Hvala

duka00
Nov član
Nov član

Broj poruka: 4
Datum upisa: 02.01.2012

Nazad na vrh Ići dole

Re: Problemi sa motorom 1.9 TDI 74 kW ATD

Počalji od URKE 80 taj Pon Jan 02, 2012 1:42 pm

moj službeni Citroen berlingo je imao indentičan problem koji je rešen zamenom EGR ventila i čišćenjem dizni. jest da nije Škoda ali totalno isti simptomi.

URKE 80
Senior
Senior

Broj poruka: 467
Godina: 32
Datum upisa: 15.02.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od duka00 taj Pon Jan 02, 2012 3:43 pm

Hvala, drug. Pogledaću i to, sutra idem kod majstora, pošto danas još niko ne radi zbog praznika.
Inače, auto je prije desetak dana bilo na dijagnostici i nije prikazalo nikakvu grešku.
Zaboravio sam reći da, osim već gore spomenutih problema od prije dva dana, ja sam i ranije primjetio da, pri niskim temperaturama, kad startujem motor, motor "štekće" kao golf 2 dizel, ali nije imao problem sa trešenjem motora, to bi trajalo max. minut i čim bi se počelo voziti, motor bi se vratio u normalan režim rada. Ali od prije dva dana, stanje se pogoršalo.

duka00
Nov član
Nov član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od URKE 80 taj Uto Jan 03, 2012 12:48 pm

može da bude hiljadu stvari ali najbolje bi bilo da negde vuče falš vazduh tj. najjeftinije.

URKE 80
Senior
Senior

Broj poruka: 467
Godina: 32
Datum upisa: 15.02.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od duka00 taj Čet Jan 12, 2012 6:48 pm

Opet ja. Ovih dana sam na putu pa nisam bio u mogućnosti da koristim internet. Nego, prije puta, bio sam kod majstora, koji je našao da prva pumpa-dizna ima problem mehaničke prirode (utvrdio da nema dovoljan protok nafte, ali što se tiče struje na dizni sve je ok po dijagnostici), te mi rekao da istu treba poslati u Šabac na reparaciju (kako reče-oko 100 EUR). Dao mi neku svoju polovnu da se poslužim dok ova ne stigne iz Šapca. Znači, otišao sam na put sa njegovom polovnom diznom i put od oko 150 km je protekao bez problema. Međutim, odmah sutradan ujutro lupanje se opet pojavilo u trajanju od oko minut. To mi je malo sumnjivo, možda nije problem do dizne, ili možda i njegova dizna ima isti problem?
Ovih dana sam vozio i ponaša se normalno, nema lupanja.

Zna li iko koliko košta reparacija pumpa-dizne za ovaj motor, te jeli ovo u stvari problem do nje?

duka00
Nov član
Nov član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od duka00 taj Ned Jan 22, 2012 4:43 pm

Halo, narode, jeli moguće da niko neće/ne zna da mi odgovori, ili je vrijeme slava, pa nikome nije do foruma ovih dana? Sad

Poslednji izmenio DzoniAndric dana Pon Jan 23, 2012 1:13 pm, izmenjeno ukupno 1 puta (Razlog : Opomena po tacki 3.7 pravilnika foruma)

duka00
Nov član
Nov član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od pajero taj Pon Jan 23, 2012 6:17 pm

Druze ja iskreno ne znam, ali znam jedno da je na kraju "najjeftinije" da odes u ovlasteni servis da ti to srede. Ako je nesto preskupo bar ces znati koji je stvarni problem i onda tazi rjesenje...

pajero
Aktivan član
Aktivan član

Broj poruka: 136
Datum upisa: 20.01.2012

Nazad na vrh Ići dole

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu