Škoda - Klub Srbija

Molimo vas da pre nego sto se registrujete procitate Pravilnik Foruma

Molimo vas da kada se registrujete proverite vas e-mail i aktivirate vas nalog!
Page Rank Check
Skoda Klub Srbija Donacija
Traži

Rezultati od :

Rechercher Napredna potraga

Pristupi

Zaboravio sam šifru

Prijatelji Foruma

Partners
------------------------------ *Tinydl Free Download ------------------------------ *Links Monster ------------------------------ *Top Rating Games ------------------------------ *Sajt namenjen kladionicarima ------------------------------ *Biznis portal Srbija ------------------------------ *Slep sluzba Krekic ------------------------------ *Exyuoglasi.com ------------------------------ *Parenta Behaton ------------------------------ *Nissan Club Serbia ------------------------------ *4Gume ------------------------------ *Motorna Vozila ------------------------------ *Raskrsnica Linkova ------------------------------ *WEB Bulevar - Direktorijum sajtova i linkova ------------------------------ *Mitsubishi Klub Srbija ------------------------------ *BMW Fan Klub Srbija ------------------------------ *Car Glass - N. Beograd ------------------------------ *Futurion 3D ------------------------------ *LIMUNDO ------------------------------ *PILOT Lampa Italy ------------------------------ *Polovni Automobili ------------------------------ *Maruti Club Serbia ------------------------------ *Direktorijum Kvalitetnih Srpskih Sajtova ------------------------------ *Novi automobili ------------------------------ *Make Massive income from Google at www.online-home-jobs.com ------------------------------ *SMS MANIJA ------------------------------

Landi, prebacuje sa plina na benzin, ne gasi se...?

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Landi, prebacuje sa plina na benzin, ne gasi se...?

Počalji od Jera_ taj Uto Jan 10, 2012 5:12 pm

Kupio sam auto pre 20ak dana, 1.4 16v, Fabia, 2007., sa ugradjenim plinom, Landi, sekvent! Prvih 10ak dana sve normalno, ide kao blesav, mirno radi, a onda baxuz od kad je zahladnelo i otkad je ispod 4-5'C u toku voznje prebaci sa plina na benzin, pocne da pisti, ali se ne gasi! I mogu sasvim normalno da vozim na benzin! A da bih ga vozio na plin, moram da ga ugasim, pa upalim, da se resetuje komp, sta vec, i opet je pitanje koliko ce trebati do ponovnog prebacivanja, nekad 1-2km, nekad duze! Ali je postalo sve ucestalije! Kad je toplije napolju, kao sto je bilo juce, oko 5-6 koliko je bord pokazivao, ne prebacuje na benzin, radi normalno ceo dan na plin, zato nekako vezujem to za spoljnu temperaturu...

Otisao sam u Eko-Top servis pored autoputa, navodno ovlasceni za Landi, gde nisam nikakav konkretan odgovor dobio! Dvojica su ga gledala i proveravala sat i po vremena, sa sve kompjuterima za dijagnostiku i raznim spravama za merenje svega i svacega, da bi mi na kraju stavili NOVI komp za plin koji ide uz instalaciju, umesto mog na probu, i kad smo zajedno otisli na test voznju auto ide i radi bez problema, ne pravi probleme sa prebacivanjem, a i motor mirnije radi, malo bolje vuce rek'o bih! Njihova dijagnostika ne pokazuje nikakvu gresku, a njihovo resenje
- novi komp za plin - 250e, posto je radio ok na testu, ili
- da zamene sve za plin pod haubom (prekidace, rasprskivac, komp, 4 dizne, creva, filtere...) - 370e! Maltene mi nude ponovnu ugradnju instalacije! Malo mi nelogican predlog... :huh:

Ima li iko predlog kod kog bih majstora za Landi mogao da odem, neko ko je cuo o nekome nesto dobro, ili bar da je ok, da nije neki plinadzija koji bi sve na remont, ili ako neko od forumasa zna sta bi moglo da bude? Svaka pomoc, savet, broj bi dobro dosao!

I jos nesto, zna li neko ista o AC Rasic, Visnjicka? Hvale ih po nekim sajtovima, kao profi su, ali ne rade do 12og, oduzili im se praznici, izgleda, hehe... Wink Pa cu eventualno posle cetvrtka otici do njih...

Hvala, ljudi, pozdrav!

Jera_
Nov član
Nov član

Broj poruka: 3
Godina: 23
Datum upisa: 09.01.2012

Nazad na vrh Ići dole

Re: Landi, prebacuje sa plina na benzin, ne gasi se...?

Počalji od balkanija taj Uto Jan 10, 2012 9:05 pm

Na isparivacu imaju dva senzora temperature gasa i vode. Mozda je neki od njih podesen na vecu temperaturu. Sada kada je hladno razhladi se motorni prostor i komp., vraca na benzin(tako i treba ali ne na 0C vec na -30-35C na tim temperaturama ne bi ni izlazio iz boce). Ili je ostao u isparivacu vazdusni cep pa nema dobro grejanje. Tih Landi servisera ima koliko hoces.
Jedno prosto resenje ususkaj nekako isparivac(da mu bude toplije) pa vidi sta ce biti, mislim da ce raditi ko sat.

Admine brisi ako je zabranjeno.

Toma ledine,Bugarin Kolev Altina, Karic Bogoslovia, Ivan Ostruznica.

Ja dugo nevozim na gas najaci za Landi i gas uopste su oni sto su bili na ZMAJ auto gasu. Meni su licno ugradili dva uredjaja obican i sekvent i radili su vise nego dobro. Znaci bio sam na ugradnji i nikad vise sem sto sam tamo sipao gas.

balkanija
Iskusan član
Iskusan član

Broj poruka: 250
Datum upisa: 10.08.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Jera_ taj Uto Jan 10, 2012 10:48 pm

Hvala, balkanija!

Sutra cu nazvati i pitati sta oni misle da je, bar misljenja da cujem, nadjoh brojeve na netu, pa cu otici vec kod nekog od njih, mada mi drugar hvali Rasica, pa mozda prvo sacekam cetvrtak da prorade 'neradnici'... Smile

A do cetvrtka cu eventualno videti da ga 'ususkam', mada mi ne pada na pamet kako, da ga umotavam u krpice ili nesto, ne znam, on je solidno vruc i ovako, na dodir, prislonis prst i nije da mozes dugo da drzis! Smile da ne zapalim nesto... :/

Hvala za linkove! Pozdrav! Javljam sta je bilo...

Jera_
Nov član
Nov član

Broj poruka: 3
Godina: 23
Datum upisa: 09.01.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od markic taj Uto Feb 07, 2012 10:04 pm

Jesu li ti skoro menjani filteri na plinu, mada ako si bio kod majstora...valjda su proverili.

markic
Aktivan član
Aktivan član

Broj poruka: 82
Datum upisa: 09.10.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od milan66 taj Sub Mar 03, 2012 10:59 pm

Evo malo za gledanje filter od plina

[You must be registered and logged in to see this image.]

milan66
Global Moderator
Global Moderator

Broj poruka: 730
Godina: 46
Datum upisa: 15.11.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od tygzone taj Ned Mar 04, 2012 12:13 pm

Druze okreni broj jedinog coveka u Beogradu koji je tata za sve ostale:Ranko 065 0000000 i zavrsi posao!Pozz Cool .

Telefone na PM da nebrisem post. Sredi odmah. NEMA REKLAMIRANJA sa telefonima javno.

Telefon sam ja promenio. Posalji ga na PM

Poslednji put izmenio milan66 dana Ned Mar 04, 2012 2:21 pm, izmenio ukupno 2 puta (Razlog : Reklamiranje javno sa telefonima 2)

tygzone
Senior
Senior

Broj poruka: 650
Datum upisa: 28.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od milan66 taj Ned Mar 04, 2012 12:17 pm

tygzone

Telefone na PM da nebrisem post. Sredi odmah.

milan66
Global Moderator
Global Moderator

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od balkanija taj Ned Mar 04, 2012 5:42 pm

Taj Ranko iz Zemuna?

balkanija
Iskusan član
Iskusan član

Broj poruka: 250
Datum upisa: 10.08.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od milan66 taj Ned Mar 04, 2012 5:52 pm

Molim korisnike foruma da pre nego postavljaju telefone procitaju pravila Foruma
[You must be registered and logged in to see this link.]

4.0 Zabranjeno je

milan66
Global Moderator
Global Moderator

Nazad na vrh Ići dole

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma: