Traži
Pristupi
Similar topics
Partners
------------------------------
*Tinydl Free Download
*Links Monster
*Top Rating Games
*Sajt namenjen kladionicarima
*Biznis portal Srbija
*Slep sluzba Krekic
*Exyuoglasi.com
*Parenta Behaton
*Nissan Club Serbia
*4Gume
*Motorna Vozila
*Raskrsnica Linkova
*WEB Bulevar - Direktorijum sajtova i linkova
*Mitsubishi Klub Srbija
*BMW Fan Klub Srbija
*Car Glass - N. Beograd
*Futurion 3D
*LIMUNDO
*PILOT Lampa Italy
*Polovni Automobili
*Maruti Club Serbia
*Direktorijum Kvalitetnih Srpskih Sajtova
*Novi automobili
*Make Massive income from Google at www.online-home-jobs.com
*SMS MANIJA
------------------------------Felicija 1.3lx karburator
Strana 1 od 1 • Delite •
Felicija 1.3lx karburator
Pozdrav svima,nov sam na forumu,imam feliciju1.3lx 1998god karburator, vec 5-6godina,drugi sam vlasnik presla je 105000km,u poslednje vreme me muci to sto lose vuce i trza,na leru prima gas do kraja ali u voznji pogotovo uzbrdo ocajno ide i trza,motor je odlican,kompresija idealna,menjao sam kablove,svecice,ruku,kapu,komutator,sve sem razvonika,njega sam skidao i proveravao,okrece se valjda dobro,malo zapinje ali valjda treba tako?Ranije mi je isla kao metak i na benzinu i na plinu,ali sad ide jednako lose na oba goriva,dobro pali,a prilikom voznje nizbrdo,kad motor koci,cuje se priguseno pucanje na auspuh.Auto me je sluzio fantasticno do sad,samo sam mejao spone i jabucice za sve ove godine koliko je imam,ali sad ovo me je ubilo u pojam,pa vas molim ko ima ideju sta da radim,pisite,unapred zahvalan.

srdjan.nikitovic- Nov član

- Broj poruka: 7
Datum upisa: 12.01.2012
Re: Felicija 1.3lx karburator
Razvodnik ima osovinu koja je van ose(iskrivljena) posledica odložene promene lanca(obično valja da se promeni posle 30 000 40 000 km).
Zamena osovine (gotovo nemoguće naći deo u Srbiji) - lek je ili novi made in china razvodnik od 3000 do 10000 RSD(navodno češki magneton razvodnici).
Imam isti problem doterao sam delove za razvodnik iz uvoza(osovina biksne i sl. ) na proleće mu sledi osvežavanje. Nadam se da sam pomogao. Pozz
Zamena osovine (gotovo nemoguće naći deo u Srbiji) - lek je ili novi made in china razvodnik od 3000 do 10000 RSD(navodno češki magneton razvodnici).
Imam isti problem doterao sam delove za razvodnik iz uvoza(osovina biksne i sl. ) na proleće mu sledi osvežavanje. Nadam se da sam pomogao. Pozz

Doktor Zlotvor- Iskusan član

- Broj poruka: 230
Godina: 36
Datum upisa: 09.12.2010
Hvala brate,pretpostavljam da si u pravu,pokusacu da zamenim razvodnik,mislim da imam negde i njega posto sam kupio jednu unistenu feliciju pre godinu dana,nadam se da imam razvodnik,pozdrav

Pogledaj i centralnu elektrodu razvodnika da nije potrošena može i to dabude posledica loše osovine razvodnika. Javljaj rezultate.

Doktor Zlotvor- Iskusan član

- Broj poruka: 230
Godina: 36
Datum upisa: 09.12.2010
Cim gruva u auspuh a svecice i kablovi dobri.
Problem: PALjENjE
Problem: PALjENjE

balkanija- Iskusan član

- Broj poruka: 250
Datum upisa: 10.08.2011
srdjane,skini razvodnu kapu i polusaj okretat ruku lijevo desno,ako ima dosta lufta onda je do nje...
Balkanija-ja nemam srednji lonac na autu i nizbrdo bez gasa mi puca iz auspuha...pod to problem:paljenje,na koji dio mislis?
Balkanija-ja nemam srednji lonac na autu i nizbrdo bez gasa mi puca iz auspuha...pod to problem:paljenje,na koji dio mislis?

FavoRAT- Iskusan član

- Broj poruka: 159
Godina: 24
Datum upisa: 09.12.2011
Pozdrav gospodo, ne vozim Feliciju, već 120L ali možda vam pomogne moje iskustvo.
Imao sam sličan problem sa prugušenim pucanjem iz auspuha pri kočenju motora na nizbrdici ali i gašenju motora na leru, takođe je i motor radio kao traktor kada se javi ovaj problem. Kod mene je bila u pitanju dizna za štelovanje smeše na karburatoru.
Ujutru auto normalno upali i radi kako treba dok skoro ne dođem do posla (10km) a onda počinje da se gasi na leru i radi kao traktor i počinje nervoza. Kada okrenem diznu u levo (dodajem vazduh) uštelujem miran rad motora. Kada krenem sa posla ka kući ista stvar se dešava ali u blizini kuće. Da skratim priču, na dizni nije bilo gumice koja vrši po mom mišljenju zaptivnu ulogu i sprečava da se dizna usled promene temperature i vibracija motora sama okreće oko svoje ose.
Inače dok nisam došao do ovog zaključka menjao sam razvodnu kapu, kondenzator, kablove i na kraju ceo razvodnik (hvala Andriji84) ali nisam rešio problem sa pucanjem i gašenjem motora.
Trebalo bi prekontrolisati i dihtung između usisne grane i karburatora, da kojim slučajem nije izgoreo na nekom mestu pa vuče falš vazduh.
Iz mog skromnog iskustva toliko za sada i srećno.
Imao sam sličan problem sa prugušenim pucanjem iz auspuha pri kočenju motora na nizbrdici ali i gašenju motora na leru, takođe je i motor radio kao traktor kada se javi ovaj problem. Kod mene je bila u pitanju dizna za štelovanje smeše na karburatoru.
Ujutru auto normalno upali i radi kako treba dok skoro ne dođem do posla (10km) a onda počinje da se gasi na leru i radi kao traktor i počinje nervoza. Kada okrenem diznu u levo (dodajem vazduh) uštelujem miran rad motora. Kada krenem sa posla ka kući ista stvar se dešava ali u blizini kuće. Da skratim priču, na dizni nije bilo gumice koja vrši po mom mišljenju zaptivnu ulogu i sprečava da se dizna usled promene temperature i vibracija motora sama okreće oko svoje ose.
Inače dok nisam došao do ovog zaključka menjao sam razvodnu kapu, kondenzator, kablove i na kraju ceo razvodnik (hvala Andriji84) ali nisam rešio problem sa pucanjem i gašenjem motora.
Trebalo bi prekontrolisati i dihtung između usisne grane i karburatora, da kojim slučajem nije izgoreo na nekom mestu pa vuče falš vazduh.
Iz mog skromnog iskustva toliko za sada i srećno.

beodex67- Respected Member

- Broj poruka: 628
Godina: 44
Datum upisa: 12.08.2010
Paljenje razvodnik i ostalo sto ide uz njega.

balkanija- Iskusan član

resenje!!!!
Nasao sam drugi razvonik i zamenio ga,stari kad sam rasklopio u njemu je sve bilo raznitovano i otislo do djavola,ali sa ovim razvodnikom ide kao luda,nisam jos bas testirao,imam puno snega ovde,ali mi auto radi dobro i vuce mnogo bolje.Hvala svima na savetima,ovaj forum je extra i vidim da su svi ljudi spremni da pomognu,pozdrav.

Ako ide ko luda,lagano sneg je u Kosjericu!!!!!

balkanija- Iskusan član

Brate,pingvini cekaju u redu za caj!!!!

Dr Zlotvore, kolega ti si pravo cudo,stvarno si pravi zlotvor,naravno za razne probleme ha ha ha .Pozz Dr Tygzone 
Mole se clanovi da licne prepiske obavljaju preko Privatnih Poruka ili u svom ili koleginom licnom predstavljanu. Hvala

Mole se clanovi da licne prepiske obavljaju preko Privatnih Poruka ili u svom ili koleginom licnom predstavljanu. Hvala
Poslednji put izmenio DzoniAndric dana Ned Jan 15, 2012 7:10 pm, izmenio ukupno 3 puta (Razlog : Upozorenje clanovima)

tygzone- Senior

- Broj poruka: 650
Datum upisa: 28.10.2010
Hej Beodexe sad sam vido da si in, puno pozdrava od mene i Rade.

tygzone- Senior

- Broj poruka: 650
Datum upisa: 28.10.2010
Hvala Mr. Zvonko i Ms. Rado, primite pozdrave i sa moje strane 

beodex67- Respected Member

- Broj poruka: 628
Godina: 44
Datum upisa: 12.08.2010
Similar topics» Felicija 1.3lx karburator
» Potrošnja goriva po vrsti agregata Felicija?
» razlike u motorima 1.6 obični i 1.6 dupli karburator
» VW1300=1972 KARBURATOR+RAZVODNIK+PALJENJE
» Motor AB i karburator Solex 30 PICT-3
» Potrošnja goriva po vrsti agregata Felicija?
» razlike u motorima 1.6 obični i 1.6 dupli karburator
» VW1300=1972 KARBURATOR+RAZVODNIK+PALJENJE
» Motor AB i karburator Solex 30 PICT-3
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu