Traži
Pristupi
Similar topics
Partners
------------------------------
*Tinydl Free Download
*Links Monster
*Top Rating Games
*Sajt namenjen kladionicarima
*Biznis portal Srbija
*Slep sluzba Krekic
*Exyuoglasi.com
*Parenta Behaton
*Nissan Club Serbia
*4Gume
*Motorna Vozila
*Raskrsnica Linkova
*WEB Bulevar - Direktorijum sajtova i linkova
*Mitsubishi Klub Srbija
*BMW Fan Klub Srbija
*Car Glass - N. Beograd
*Futurion 3D
*LIMUNDO
*PILOT Lampa Italy
*Polovni Automobili
*Maruti Club Serbia
*Direktorijum Kvalitetnih Srpskih Sajtova
*Novi automobili
*Make Massive income from Google at www.online-home-jobs.com
*SMS MANIJA
------------------------------Kamera za snimanje saobraćaja iz vozila!
Škoda - Klub Srbija :: Ostalo :: Tehnika
Strana 1 od 1 • Delite •
Kamera za snimanje saobraćaja iz vozila!
Primetio sam mnogo postova naših članova na ovu temu. Većina članova piše da je dobro imati ovu kameru da bi simak kamere mogao da koristi na sudu kao dokaz i tu se varaju. Pošto snimak nije načinilo službeno lice koje ima ovlašćenje za snimanje niti "snimljeni" građanin može biti ( pisanim vidno istaknutim obaveštenjem ) upoznat da se snima ovaj snimak se ne može korisiti kao dokaz na sudu.Uz to, sud uzima i mogućnost da se snimak sačinjen od strane fizičkih lica može montirati(lažirati) upotrebnom savremenim kompjuterskih programa srazmerno čemu se ovakav snimak izuzima iz spisa kao dokaz.
Mnogo je primera iz prakse u vezi tog snimanja, postoje slučajevi i nedozvoljenog snimanja nekih osoba i javno objavljivanje tih snimaka gde se protiv tih lica koja su snimala podnela privatna tužba nadležnom tužilaštvu i osuđeni su... Zvuči šašavo da imate snimak koji osporava Vašu krivicu, a nije koristan na sudu... šašavo, ali istinito!
Mnogo je primera iz prakse u vezi tog snimanja, postoje slučajevi i nedozvoljenog snimanja nekih osoba i javno objavljivanje tih snimaka gde se protiv tih lica koja su snimala podnela privatna tužba nadležnom tužilaštvu i osuđeni su... Zvuči šašavo da imate snimak koji osporava Vašu krivicu, a nije koristan na sudu... šašavo, ali istinito!

SuperB- Global Moderator

- Broj poruka: 317
Datum upisa: 01.08.2011
Re: Kamera za snimanje saobraćaja iz vozila!
Fakat sramota. Znaci ako ti snimis saobracajnu nesrecu koja se desila ispred tebe i u kojoj ima poginulih ne mozes to dati policiji kako bi se utvrdilo ko je kriv???
Moj prijatelj je to skoro instalirao u auto. Moram ga upozoriti da mu to kako sad ja mogu zakljuciti nije pametno!
Moj prijatelj je to skoro instalirao u auto. Moram ga upozoriti da mu to kako sad ja mogu zakljuciti nije pametno!

pajero- Aktivan član

- Broj poruka: 136
Datum upisa: 20.01.2012
Možeš im dati , može se snimak koristiti kao pomoć policiji da bi utvrdila pravo činjenično stanje, ali se ne može koristiti na sudu kao materijalan dokaz....

SuperB- Global Moderator

- Broj poruka: 317
Datum upisa: 01.08.2011
Pošto sam se i ja iznenadio ponudom naših dobavljača (Mio navigacija) sa kamerama za snimanjem saobraćaja, pitao sam ih o čemu se radi.
Na Tajvanu je video snimak materijalni dokaz za prekršaj, i svaka osoba koja policiji prijavi saobraćajni prekršaj dobija nakon naplaćene kazne novac u protivrednosti od 10 USD.
Ono što je se desilo je da se sada te kamere prodaju tamo kao lude. Sada, kamere koje će nam stići imaju i G-senzor tako da imate i zapis o načinu vožnje vozača (kočenja, ubrzanja), GPS snimak kao rutu kojom se kretao i video zapis u slučaju eventualne nezgode.
Super za nekoga ko radi nadzor tih vozila i njihove eksploatacije.
Na Tajvanu je video snimak materijalni dokaz za prekršaj, i svaka osoba koja policiji prijavi saobraćajni prekršaj dobija nakon naplaćene kazne novac u protivrednosti od 10 USD.
Ono što je se desilo je da se sada te kamere prodaju tamo kao lude. Sada, kamere koje će nam stići imaju i G-senzor tako da imate i zapis o načinu vožnje vozača (kočenja, ubrzanja), GPS snimak kao rutu kojom se kretao i video zapis u slučaju eventualne nezgode.
Super za nekoga ko radi nadzor tih vozila i njihove eksploatacije.

vranic- Nov član

- Broj poruka: 32
Datum upisa: 12.10.2011
Similar topics» Just For Laughs - Kanadska skrivena kamera
» Novi pravilnik MUP-a o ponašanju saobraćajca prema učesnicima u saobraćaju
» SAT revija -snimanje;akcija!!!!!!!
» preregistracija vozila i carinjenje auta sa euro 3 standardom
» Baterije za elektricna vozila
» Novi pravilnik MUP-a o ponašanju saobraćajca prema učesnicima u saobraćaju
» SAT revija -snimanje;akcija!!!!!!!
» preregistracija vozila i carinjenje auta sa euro 3 standardom
» Baterije za elektricna vozila