Škoda - Klub Srbija

Molimo vas da pre nego sto se registrujete procitate Pravilnik Foruma

Molimo vas da kada se registrujete proverite vas e-mail i aktivirate vas nalog!
Page Rank Check
Skoda Klub Srbija Donacija
Traži

Rezultati od :

Rechercher Napredna potraga

Pristupi

Zaboravio sam šifru

Prijatelji Foruma

Partners
------------------------------ *Tinydl Free Download ------------------------------ *Links Monster ------------------------------ *Top Rating Games ------------------------------ *Sajt namenjen kladionicarima ------------------------------ *Biznis portal Srbija ------------------------------ *Slep sluzba Krekic ------------------------------ *Exyuoglasi.com ------------------------------ *Parenta Behaton ------------------------------ *Nissan Club Serbia ------------------------------ *4Gume ------------------------------ *Motorna Vozila ------------------------------ *Raskrsnica Linkova ------------------------------ *WEB Bulevar - Direktorijum sajtova i linkova ------------------------------ *Mitsubishi Klub Srbija ------------------------------ *BMW Fan Klub Srbija ------------------------------ *Car Glass - N. Beograd ------------------------------ *Futurion 3D ------------------------------ *LIMUNDO ------------------------------ *PILOT Lampa Italy ------------------------------ *Polovni Automobili ------------------------------ *Maruti Club Serbia ------------------------------ *Direktorijum Kvalitetnih Srpskih Sajtova ------------------------------ *Novi automobili ------------------------------ *Make Massive income from Google at www.online-home-jobs.com ------------------------------ *SMS MANIJA ------------------------------

Koja su svetla obavezna -danju?

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Koja su svetla obavezna -danju?

Počalji od Crveni Gormit taj Pon Sep 13, 2010 4:21 pm

vozim novu fabiu, i kad upalim motor samim kontaktom se ukljucuju i `maglenke`. u uputstvu ih zovu i `dnevna svetla`.

danas me na vrhu ustanicke zaustavi mladi pandur, dokumenta, i prekori me zbog ukljucenih maglenki, jer treba da budu ukljucena dnevna svetla. prodjoh bez kazne, kulturno

ali, ostaje dilema sto to policija tako- dan je dan, a svetlo je svetlo.

ubuduce palim srednja, jer ako bih naisao na nadrndanog pandura...

Crveni Gormit
Nov član
Nov član

Broj poruka: 48
Datum upisa: 26.08.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Koja su svetla obavezna -danju?

Počalji od serviser taj Pon Sep 13, 2010 5:02 pm

nikako maglenke. dnevno svetlo je sad po nasem zakonu srednje svetlo

a maglenke po magli i smanjenoj vidljivosti

serviser
Global Moderator
Global Moderator

Broj poruka: 113
Godina: 28
Datum upisa: 27.07.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Admin taj Pon Sep 13, 2010 5:04 pm

serviser ::nikako maglenke. dnevno svetlo je sad po nasem zakonu srednje svetlo

a maglenke po magli i smanjenoj vidljivosti

Slazem se sa tobom a i kazna za upaljene maglenke je 3000 din, kazem iz licnog iskustva! Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

Admin
Admin
Admin

Broj poruka: 326
Godina: 23
Datum upisa: 01.04.2010

http://www.skoda-klub-srbija.com

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od bomi taj Pon Sep 13, 2010 7:10 pm

to tebi nisu sijale maglenke nego dnevna svetla,siguran sam da pandur nemoze da te kazni zbog dnevnih svetala,al nisam siguran da li je koriscenje dnevnih svetala regulisano zakonom

bomi
Iskusan član
Iskusan član

Broj poruka: 247
Godina: 27
Datum upisa: 29.08.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gost taj Pon Sep 13, 2010 7:14 pm

Ne, naš zakon ne zna šta su dnevna svetla niti cornering maglenke... Evil or Very Mad
Čini mi se da su uveli pojam dnevna svetla, tj DRL ( ona svetla koja se kod Škodinih modela nalaze u maglenkama, dakle NE maglenke, već ona dodatna svetla ), ali nisam siguran...

Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od tygzone taj Ned Okt 31, 2010 1:31 am

Pazite sad ovako:saznao sam od coveka sa tehnickog pregleda da moraju biti upaljena kratka svetla ali ne i poziciona napred i pozadi i u km satu,tako je potrosnja manja za nekih 50w.
Medjutim smatram da je to velika glupost posto se trosi do 10% vise goriva ,jer alternator pod opterecenjem uzima izmedju 1,5 i 2,5 ks od motora,vece je zagadjenje vazduha a i sijalice cesto crkavaju.Ko izmisli ovu glupost, stvarno smo ovce za sisanje,mi u Evropu sa mizernim platama,sutra ce nam narediti naplatu vazduha po glavi stanovnika,sacuvaj boze ko nas vodi?????UKINUTI OVAJ GLUPI CLAN ZAKONA!!!!!!!! Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

tygzone
Senior
Senior

Broj poruka: 650
Datum upisa: 28.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od serviser taj Ned Okt 31, 2010 11:25 am

ne bi bas rekao da je glup. Od kako su uveli neke stvari a bas i ta svetla danju manje ima nesreca i broj poginulih. Meni iskreno vise odgovara jer sam cesto na putu upaljena svetla jer se lepse vidi kad treba da pretices i sl. U celoj evropi se vozi sa upaljenim svetlima osim u Nemackoj ali i tamo vecina ljudi vozi sa svetlima. Nije to neko za dzabe izmislio,ali da se ja pitam ja bi ukinuo svetla da gradove,mislim da tu nema potrebe za svetlima danju. Ali auto putevi i magistralni putevi obavezno.

serviser
Global Moderator
Global Moderator

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Uros TSI taj Ned Okt 31, 2010 2:43 pm

serviser ::ne bi bas rekao da je glup. Od kako su uveli neke stvari a bas i ta svetla danju manje ima nesreca i broj poginulih. Meni iskreno vise odgovara jer sam cesto na putu upaljena svetla jer se lepse vidi kad treba da pretices i sl. U celoj evropi se vozi sa upaljenim svetlima osim u Nemackoj ali i tamo vecina ljudi vozi sa svetlima. Nije to neko za dzabe izmislio,ali da se ja pitam ja bi ukinuo svetla da gradove,mislim da tu nema potrebe za svetlima danju. Ali auto putevi i magistralni putevi obavezno.

Poceli su pre godinu dve da ukidaju tu normu o obaveynim svetlima danju u nekim zemljama EU, prve Austrija i Svajcarska, i jos neke, ne mogu da se setim, a mislim da je neka od njih i obavezala vozace da NE SMEJU da voze danju sa upaljenim svetlima. I mi cemo da ga ukidamo za desetak godina, kad eventualno dodjemo tamo gde su oni sad. A cinjenica da to u Nemackoj nije obavezno dovoljno govori o potrebnosti tog clana.

Uros TSI
Veteran
Veteran

Broj poruka: 1159
Datum upisa: 14.07.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od serviser taj Ned Okt 31, 2010 9:41 pm

austrija ti je obavezna sa svetlima,nesto si izmesao. Znam jer 2x mesecno idem za nemacku i madjarska i austrija su obavezne a nemacka nije kao sto sam i rekao ali opet dosta ljudi vozi sa upaljenim svetlima

serviser
Global Moderator
Global Moderator

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od tygzone taj Pon Nov 01, 2010 3:13 am

Nema to veze sa upaljenim svetlima nego sa pijanom glavom druze moj ja vozim 40god bez udesa ikakvog i nisu mi trebala svetla,i sad tvrdim da je clan zakona glup jer onome ko je osion glup i blesav nece pomoci ni svetla ni dragi Bog,treba ipak priznacete znati voziti sto ne znaci samo drzati volan,nego bilo bi dobro da svi zajedno pritegnemo AMSS koji ne radi svoj posao kako treba odnosno ne zastupa dobro interese svih vozaca,ne reaguje na cene goriva koje ovde svakodnevno dize kome se kad hoce i koliko zatreba e to je nas VELIKI PROBLEM.Treba otvoriti ovu temu pod OBAVEZNO!!!!!Srdacan pozdrav=dr.tygzone lol! lol! lol!

tygzone
Senior
Senior

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od tygzone taj Pon Nov 01, 2010 3:16 am

Zaboravih ja sam za yo da se taj clan zakona BRISE!!! Idea Idea Idea

tygzone
Senior
Senior

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od mugos taj Pon Nov 01, 2010 8:59 am

Crveni Gormit ::vozim novu fabiu, i kad upalim motor samim kontaktom se ukljucuju i `maglenke`. u uputstvu ih zovu i `dnevna svetla`.

danas me na vrhu ustanicke zaustavi mladi pandur, dokumenta, i prekori me zbog ukljucenih maglenki, jer treba da budu ukljucena dnevna svetla. prodjoh bez kazne, kulturno

ali, ostaje dilema sto to policija tako- dan je dan, a svetlo je svetlo.

ubuduce palim srednja, jer ako bih naisao na nadrndanog pandura...

To su ti dnevna svetla, a maglenke pališ posebno. I dok nije bio donešen zakon uvek sam vozio sa upaljenim svetlima.
Sada kada vidim ne upaljena svetla teže uočim auto. Po meni je bolje da se vozi sa upaljenim svetlima. Beš 100grama goriva.

mugos
Iskusan član
Iskusan član

Broj poruka: 248
Datum upisa: 23.09.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Puky taj Uto Feb 08, 2011 12:03 pm

Nasao na sajtu Alprosa
"Ekonomična dnevna svetla se od sada nalaze u svetlima za maglu."

Jeste da je za Superb Combi
[You must be registered and logged in to see this link.]