Škoda - Klub Srbija

Molimo vas da pre nego sto se registrujete procitate Pravilnik Foruma

Molimo vas da kada se registrujete proverite vas e-mail i aktivirate vas nalog!
Page Rank Check
Skoda Klub Srbija Donacija
Traži

Rezultati od :

Rechercher Napredna potraga

Pristupi

Zaboravio sam šifru

Prijatelji Foruma

Partners
------------------------------ *Tinydl Free Download ------------------------------ *Links Monster ------------------------------ *Top Rating Games ------------------------------ *Sajt namenjen kladionicarima ------------------------------ *Biznis portal Srbija ------------------------------ *Slep sluzba Krekic ------------------------------ *Exyuoglasi.com ------------------------------ *Parenta Behaton ------------------------------ *Nissan Club Serbia ------------------------------ *4Gume ------------------------------ *Motorna Vozila ------------------------------ *Raskrsnica Linkova ------------------------------ *WEB Bulevar - Direktorijum sajtova i linkova ------------------------------ *Mitsubishi Klub Srbija ------------------------------ *BMW Fan Klub Srbija ------------------------------ *Car Glass - N. Beograd ------------------------------ *Futurion 3D ------------------------------ *LIMUNDO ------------------------------ *PILOT Lampa Italy ------------------------------ *Polovni Automobili ------------------------------ *Maruti Club Serbia ------------------------------ *Direktorijum Kvalitetnih Srpskih Sajtova ------------------------------ *Novi automobili ------------------------------ *Make Massive income from Google at www.online-home-jobs.com ------------------------------ *SMS MANIJA ------------------------------

Novi pravilnik MUP-a o ponašanju saobraćajca prema učesnicima u saobraćaju

Strana 1 od 2 1, 2  Sledeći

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Novi pravilnik MUP-a o ponašanju saobraćajca prema učesnicima u saobraćaju

Počalji od Gost taj Pon Okt 04, 2010 5:19 pm

Saobraćajac prilikom kontrole mora da se pristojno obraća učesnicima u saobraćaju, sa dužnom pažnjom i poštovanjem ličnosti, propisano je novim Pravilnikom MUP-a.

Prema odredbama dokumenta, čiji je puni naziv Pravilnik o načinu vršenja kontrole i neposrednog regulisanja saobraćaja na putevima i vođenju obaveznih evidencija o primeni posebnih mera i ovlašćenja, policajac treba da pozdravi rukom i rečima, posle čega vozaču saopštava da se radi o kontroli, saopštava razlog zaustavljanja, odnosno ukazuje na učinjeni prekršaj.

Saobraćajac, takođe, treba da obavesti vozača i putnike da ne smeju da napuštaju vozilo i da se vozač može uključiti u saobraćaj tek kad mu on to odobri.

Ipak, ukoliko „uslovi bezbednosti omogućavaju", policajac može dozvoliti vozaču i putnicima da napuste vozilo ako je to potrebno radi efikasnije kontrole.

U skladu sa odredbama o poštovanju ličnosti kontrolisanog učesnika u saobraćaju i brizi saobraćajca za „dostojanstvo kontrolisanog lica", prilikom kontrole vozač ne sme da bude „u neprimerenom položaju" niti izložen nepovoljnim atmosferskim prilikama. To znači da policijski službenik licu koje kontroliše može omogućiti da sedi u službenom vozilu, navodi se u dokumentu.

Pravilnik detaljno propisuje i uslove za odnošenje vozila „paukom". Tako se uklanjanje ili blokiranje vozila sprovodi na osnovu naloga koji izdaje policajac koji zatekne nepropisno parkirano, odnosno zaustavljeno vozilo.

Novina propisana Zakonom o bezbednosti saobraćaja i precizirana pravilnikom jeste kažnjavanje i uklanjanje vozila na osnovu video-nadzora ili foto-zapisa. Tada se rešenje donosi u elektronskoj formi i elektronski dostavlja licu koje uklanja vozilo, što znači da nije neophodno prisustvo saobraćajca.

Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Re: Novi pravilnik MUP-a o ponašanju saobraćajca prema učesnicima u saobraćaju

Počalji od Admin taj Pon Okt 04, 2010 11:46 pm

Interesantno, hvala ti sto si podelio sa nama! Very Happy Pozzz

Admin
Admin
Admin

Broj poruka: 326
Godina: 23
Datum upisa: 01.04.2010

http://www.skoda-klub-srbija.com

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od tygzone taj Sre Mar 30, 2011 11:17 am

Stvarno interesantno,ali se po ko zna koji put pitam za koga pisu i izmisljaju nove fore u zakonu,ma bre ljudi ja sam svedok davnih vremena kad vam je saobracajac prilazio po svim svetskim standardima,pozdravljao rukom i oslovljavao vas bas kao sto sada nalazu ovim novim hajducima,ma nisu oni nista izmislili,ponovo tvrdim vlast ne sprovodi zakone ti je problem!!!A sto se uklanjanja paukom tice,uklanja policajac sada nalogom u roku od 3(tri)minuta sa mesta koje on smatra da je nedozvoljeno,iako ne postoje znakovi bilo kakve zabrane?Hajduci su postali i otimaju gde stignu i kada se sete,nama veze sa zakonom i propisima,trebaju pare zulumcarima!A one likove sa zatamnjenim staklima(zabranjeno zakonom pre 5godina)ne smaju ni da zaustave ni da odnesu HA HA HA pa sta oni misle dooookleeeee?

Evil or Very Mad

tygzone
Senior
Senior

Broj poruka: 650
Datum upisa: 28.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Robi taj Pon Apr 04, 2011 12:43 am

Pre dva dana me zaustaviše. Nema ničeg iz zakona. Ni dobar dan ni ko te j.be, traži dokumenta i još mene pita da li znam zašto me je zaustavio. Sav posao moramo sami da odradimo. Još će nam davati da i sami sebi ispisujemo kazne pošto oni očigledno neznaju zašto nas zaustavljaju pa pitaju nas. Evil or Very Mad

Robi
Aktivan član
Aktivan član

Broj poruka: 94
Godina: 32
Datum upisa: 08.11.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Uros TSI taj Pon Apr 04, 2011 10:46 am

To te pita da vidi da li činiš prekršaj umišljajno ili iz nehata Wink

Uros TSI
Veteran
Veteran

Broj poruka: 1159
Datum upisa: 14.07.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od tygzone taj Uto Apr 05, 2011 11:34 am

Robi ne daj boze da ri se ispuni prorocanstvo,pa moracemo sami sebe da kaznjavamo,a njima da dajemo novac,i jos da se izvinimo hajducima za iskakznje ispred auta sa crvenom lampom?Verovatno hajduci igraju ruski rulet,pa ko ima vise iskakanja dobija vecu stimulaciju,sacuvaj nas boze njihovih ludosti......Srpska ludost nema granica...Pozz dr=Tygzone Twisted Evil

tygzone
Senior
Senior

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od SuperB taj Sre Mar 07, 2012 9:31 pm

Malo je tema "bajata" ali da je malo osvežimo Wink Sve ovo što kaže pravilnik je ok, sa druge strane nigde ne piše kako građanin treba da se ophodi prema policijskom službeniku kada ga zaustavi, koje su njegove obaveze i šta je isti dužan da od dokumenata pruži policijskom službeniku na uvid pa se dolazi do situacije da se građanin " buni" jer je zaustavljen od strane policijskog službenika i ophodi se prema njemu neadekvatno, a česti su slučajevi da u radnji građanina u tim prilikama postoje elmenti krivičnog dela ometanja službenog lica u vršenju službene dužnosti. Mislim da se treba raditi po pitanju obostranog poštovanja policajac-građanin i poštovanja saobraćajnih pravila i pravila službe za dobrobit svih nas!

SuperB
Global Moderator
Global Moderator

Broj poruka: 317
Datum upisa: 01.08.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od URKE 80 taj Sre Mar 07, 2012 10:23 pm

danas sam zaustavljen u okolini Bora i prijatno iznenađen. dajem saobraćajnu,kaže ne treba pogledaću nalepnicu.dajem vozačku čim vide da je plastična kaže da nemaju čitač i da mu ne znači ništa što se tiče zabrane i poena eventualno.inače na početku ljubazno zamoljen da ugasim vozilo i ne otvaram vrata.

URKE 80
Senior
Senior

Broj poruka: 467
Godina: 32
Datum upisa: 15.02.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od milan66 taj Sre Mar 07, 2012 10:45 pm

Pa drustvo obucimo helanke zelene boje sa sesirima i na kobje i u sumu "Robin Hood Return in Serbia" vodja je Tygzone. U inostranstvu vas maze, kako da ne. [You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]

milan66
Global Moderator
Global Moderator

Broj poruka: 730
Godina: 46
Datum upisa: 15.11.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od SuperB taj Sre Mar 07, 2012 10:51 pm

URKE 80 ::danas sam zaustavljen u okolini Bora i prijatno iznenađen. dajem saobraćajnu,kaže ne treba pogledaću nalepnicu.dajem vozačku čim vide da je plastična kaže da nemaju čitač i da mu ne znači ništa što se tiče zabrane i poena eventualno.inače na početku ljubazno zamoljen da ugasim vozilo i ne otvaram vrata.

I rutinska kontrola protekla bez incidenata,svaka čast Wink

SuperB
Global Moderator
Global Moderator

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od tygzone taj Čet Mar 08, 2012 12:00 am

Milance druze moj rado cu obuci zelene helanke i babin sesir, samo mislim da ce nas biti mozda 3ili 4 u Servudskoj sumi,hahahha.Nema brate ovde m..a za tako nesto, u genima jos cuce turski podanici,mogu ovi jos narednih 500 godina da nas jasu,Turske dahije mi se cine danas kao najblizi dragi rodjaci spram ovih "nasih" serifa i janjicara...geek clown

tygzone
Senior
Senior

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od LekaTDI taj Čet Mar 08, 2012 12:29 am

Ne ovo je stvarno minimalno sto se trazi od njih i ne mogu ni toliko da budu korektni .... ali sta da se radi ... Na kraju ''svakom po zasluzi'' svakog ce stici pravda kad tad study

LekaTDI
Iskusan član
Iskusan član

Broj poruka: 224
Datum upisa: 23.11.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od SuperB taj Čet Mar 08, 2012 8:51 pm

LekaTDI ::Ne ovo je stvarno minimalno sto se trazi od njih i ne mogu ni toliko da budu korektni .... ali sta da se radi ... Na kraju ''svakom po zasluzi'' svakog ce stici pravda kad tad study

Ali LekoTDI ne treba prozivati sve policajce da su isti, siguran sam da ima pojedinaca među njima koji svoj posao rade profesionalno kao što ni oni ne smatraju da je svaki građanin kriminalac! Wink

SuperB
Global Moderator
Global Moderator

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od tygzone taj Čet Mar 08, 2012 9:05 pm

Da da, SuperB ti si u pravu, ali mislim da covek nije mislio na sve ,jer se ne moze sve generalizovati,pa ni oni, a ja sam mislio na njihove "gazde", a i nase su,bar tako shvataju zasad, e tu ovo pravilo ne vazi-svi su isti Twisted Evil

tygzone
Senior
Senior

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od milan66 taj Čet Mar 08, 2012 9:15 pm

Ljudi su OK. Ja ih zovem PLAVI DOMESTOS. Uklanjaju bakcije 100%. Nek nasm budu zivi i zdravi i spremni za akciju uvek. Ko pravi probleme nek ih se plasi i bezi. cheers

milan66
Global Moderator
Global Moderator

Broj poruka: 730
Godina: 46
Datum upisa: 15.11.2011

Nazad na vrh Ići dole

Strana 1 od 2 1, 2  Sledeći

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu