Škoda - Klub Srbija

Molimo vas da pre nego sto se registrujete procitate Pravilnik Foruma

Molimo vas da kada se registrujete proverite vas e-mail i aktivirate vas nalog!
Page Rank Check
Skoda Klub Srbija Donacija
Traži

Rezultati od :

Rechercher Napredna potraga

Pristupi

Zaboravio sam šifru

Prijatelji Foruma

Partners
------------------------------ *Tinydl Free Download ------------------------------ *Links Monster ------------------------------ *Top Rating Games ------------------------------ *Sajt namenjen kladionicarima ------------------------------ *Biznis portal Srbija ------------------------------ *Slep sluzba Krekic ------------------------------ *Exyuoglasi.com ------------------------------ *Parenta Behaton ------------------------------ *Nissan Club Serbia ------------------------------ *4Gume ------------------------------ *Motorna Vozila ------------------------------ *Raskrsnica Linkova ------------------------------ *WEB Bulevar - Direktorijum sajtova i linkova ------------------------------ *Mitsubishi Klub Srbija ------------------------------ *BMW Fan Klub Srbija ------------------------------ *Car Glass - N. Beograd ------------------------------ *Futurion 3D ------------------------------ *LIMUNDO ------------------------------ *PILOT Lampa Italy ------------------------------ *Polovni Automobili ------------------------------ *Maruti Club Serbia ------------------------------ *Direktorijum Kvalitetnih Srpskih Sajtova ------------------------------ *Novi automobili ------------------------------ *Make Massive income from Google at www.online-home-jobs.com ------------------------------ *SMS MANIJA ------------------------------

Pločice - zamena

Strana 1 od 2 1, 2  Sledeći

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Pločice - zamena

Počalji od pecanac taj Čet Jun 16, 2011 11:16 pm

Upalila mi se lampica (check brake pads) prekjuče.
Koliko je hitno da se "trči" u servis, tj. koliko (po gradu) može još da se vozi km?

Mislim da su u pitanju prednje pločice jer zadnje, čini mi se, nemaju senzore.
Vizuelnim pregledom Smile utvrdio sam da ima još oko 5-6mm "mesa", što je poprilično?!

pecanac
Veteran
Veteran

Broj poruka: 1050
Datum upisa: 18.11.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Pločice - zamena

Počalji od AlexBGD taj Pet Jun 17, 2011 10:25 am

imas za jos 2 do 3000 km, zavisi kako vozis, ali cim svetli vreme je da se menjaju zato....
Prednje imaju senzor i to samo na prednjem levom tocku...

AlexBGD
Aktivan član
Aktivan član

Broj poruka: 110
Godina: 35
Datum upisa: 27.04.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od pecanac taj Uto Jul 12, 2011 2:52 pm

AlexBGD ::Prednje imaju senzor i to samo na prednjem levom tocku...

Danas sam zamenio pločice (stavio ate) međutim upozorenje (check brake pads)
i posle zamene i dalje svetli?!
Pregledana su oba prednja točka i nigde (?!) nema priključka za kablić sa nove
pločice pa je majstor odsekao kablić (kao, ne treba ti to, vratiće se klipovi, trt-mrt)
i montirao pločice bez kabla.
Zvao sam ovlašćeni servis i tamo mi rekoše (po broju šasije) da moj auto IMA priključak za senzor/kablic?!

Ko ovde koga zajebava?

pecanac
Veteran
Veteran

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od stanke91 taj Uto Jul 12, 2011 4:38 pm

Pa brate kad neces da ides u ovlasceni Very Happy, 250e su ti plocice u ovlascenom za A5, samo mi reci koliko si prosao kod tog tvog majstora, i ne verujem da kablic stoji tu za dzabe, ima on neku funkciju da se vracaju klipovi onda ga fabrika ne bi ni stavljala, probaj da ugasis u VCDS-u tu opciju, tj da je kill (ubijes) i vise se nece pojavljivati, ali opet si ostao bez kablica Wink

stanke91
Senior
Senior

Broj poruka: 342
Datum upisa: 23.02.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od stanke91 taj Uto Jul 12, 2011 4:39 pm

ja ti kazem zato sto sam ja menjao plocice pre 4-5000km i isto sam imao taj kablic, i morale su plocice sa tim kablicem da idu Wink

stanke91
Senior
Senior

Broj poruka: 342
Datum upisa: 23.02.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od pecanac taj Sre Jul 13, 2011 9:42 pm

Problem eliminisan sa VCDS. Twisted Evil
Pločice (Ate) 4200 + ruke 1200 din. VCDS free.

pecanac
Veteran
Veteran

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zero Cool taj Čet Jul 14, 2011 6:28 pm

I nemaš indikator istrošenosti posle? Tj. neće se paliti ta lampica kad se potroše?

Zero Cool
Aktivan član
Aktivan član

Broj poruka: 57
Datum upisa: 24.06.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od pecanac taj Čet Jul 14, 2011 10:21 pm

Ukratko: nemam instalaciju za senzor za pločicama, auto nije ni imao kad je izašao iz fabrike, skinute pločice (prve, fabričke) bile su bez kablića, tj. više mi se nikada upozorenje neće paliti.

Duža verzija: pre oko 12.000km dok sam u servisu radio mali servis reče mi majstor da prednje pločice mogu još 10.000 da idu. Zapamtim ja to.
Pre mesec dana sam preko VCDS-a uključio nehotice senzor za pločice neznajući da ga moj auto nema a taj isti dan bilo je tačno 10.000km od servisa. Lampica (za pločice) mi se naravno odmah uredno taj dan prvi put upalila a ja bio šokiran tačnošću majstora iz gore pomenutog servisa (koga sam doduše ispljuvao u jednoj temi jer me je odrao za mali servis - vojinović, voždovac) DAKLE, ni na kraj pameti mi nije bilo da nemam senzor već sam bio ubeđen da su moje pločice pri kraju i da je eto baš taj dan senzor to pokazao na displeju maxidot-a. LM, vozio sam auto još skoro 2000km i najzad zamenio pločice pre neki dan jer i vizuelno su bile realno pri kraju. MEĐUTIM, kreće onda poznata priča - pločice promenjene a upozorenje i dalje svetli a na prednjem levom točku nema priključka za kablič - ti ru ri ru...! Pregledom na VCDS-u i mozganjem sam uz pomoć jednog prijatelja sa drugog foruma vratio iz malog mozga da je senzor za pločice uključen pre mesec dana preko VCDS.a pa otuda upozorenje svetli!
Dakle, preko VCDS.a može da se uključi i ono što vaš auto nema :-))))

P.S.
Probali smo juče preko VCDS.a da uključimo kod mene i senzor u boci za tečnost za pranje šoferke koji znam da NE postoji. Naravno žuta lampica za signalizaciju min.tečnosti je odmah uredno zasvetlela na displeju a pouzdano znam da je boca puna do vrha. :-)

naravoučenije:

sipaj dizel i šaltaj, ne zajebavaj se sa mehanikom i elektronikom :-)

pecanac
Veteran
Veteran

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od spasa taj Pon Okt 17, 2011 3:15 pm

Meni se pojavljuje "bremsbelag prufen" na mestu gde je sat. Jel to znak za pločice?
Jel ima neko preporuku za jeftinog majstora u NS?

spasa
Nov član
Nov član

Broj poruka: 3
Datum upisa: 28.09.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od bugarin taj Pon Okt 17, 2011 5:26 pm

jednostavnim copy-paste u google, prvi rezultat koji je izasao bio je link za vwvortex.com i temu gde je objasnjeno da je to znak da su plocice pri kraju.
a sad kolege iz ns.

bugarin
Senior
Senior

Broj poruka: 627
Godina: 39
Datum upisa: 05.11.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od SuperB taj Pon Okt 17, 2011 5:35 pm

Ja sam isto nakon upozorenja ( check brake pads) zamenio prednje pločice , a usput i zadnje, uštekao kablove iz pločica u "priključak" i nije više bilo upozorenja, ja sam kupio pločice, a menjao sam ih u ovlašćenom VW servisu i platio cenu 1 radnog časa.Pa mi se do sada upalilo upozorenje za neispravnost sijalice, pa sam menjao sijalicu fara, pa upozorenje za tečnost za vetrobran i na kraju upozorenje za servis, koji sam poništavam-potvrđujem jer ne vozim Škodu u ovlašćeni servis za mali servis, radi privatni majstor. Tako da ta elektronika je čudo... Wink

SuperB
Global Moderator
Global Moderator

Broj poruka: 317
Datum upisa: 01.08.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od SuperB taj Pon Okt 17, 2011 5:37 pm

@spasa

Prvo pogledaj da li je slučajno kabl koji ide iz pločica presečen ili je kontakt loš pa malo to prodrmaj, hoće i to da bude problem, ali ako su ti pločice vidno istrošene onda je verovatno vreme da se menjaju.

SuperB
Global Moderator
Global Moderator

Broj poruka: 317
Datum upisa: 01.08.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od pecanac taj Pon Okt 17, 2011 8:16 pm

spasa ::Meni se pojavljuje "bremsbelag prufen" na mestu gde je sat. Jel to znak za pločice?
Jel ima neko preporuku za jeftinog majstora u NS?

Jeste. Dosadan je k'o "češa", Razz sija svakih 10 sec. Možeš opušteno da voziš još sigurnih 1.000 km po gradu a neko i mnogo više (i do 5.000km), zavisi kako i koliko kočiš. Kupi neke "krštene" (najskuplje u privatnoj radnji) pločice pa idi u neki povoljan Vagen servis, a možeš i u bilo koji autoservis jer svaki "normalan" automehaničar zna da zameni pločice. Pregledaj stanje diskova, ako su loši (tanki) menjaj i njih, a ako su oštećeni/neravni moraš prvo njih negde na strug da baciš, mada, ko još to radi danas. Mad

pecanac
Veteran
Veteran

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ikacc taj Uto Okt 18, 2011 11:44 am

I mene ceka ova intervencija, ali mi jos uvek nista ne svetli Smile (tako mi je rekao majstor).
Posto sam sa ovim plocicama (orginalnim, prva ugradnja) presao samo 62 i kusur necu se dvoumiti da pazarim orginalne a mozda(cena je 2000RSD za ugradnju) ih ugraditi i u ovlascenom servisu zbog neke garancije Smile

ikacc
Nov član
Nov član

Broj poruka: 23
Datum upisa: 14.10.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od pecanac taj Uto Okt 18, 2011 1:02 pm

ikacc ::I mene ceka ova intervencija, ali mi jos uvek nista ne svetli Smile (tako mi je rekao majstor).
Posto sam sa ovim plocicama (orginalnim, prva ugradnja) presao samo 62 i kusur necu se dvoumiti da pazarim orginalne a mozda(cena je 2000RSD za ugradnju) ih ugraditi i u ovlascenom servisu zbog neke garancije Smile

Navij volan/točak pun levi i proveri da li imaš priključak za senzor, (prednji levi?) da ne čekaš uzalud da zasvetli. Arrow

pecanac
Veteran
Veteran

Nazad na vrh Ići dole

Strana 1 od 2 1, 2  Sledeći

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu