Škoda - Klub Srbija

Molimo vas da pre nego sto se registrujete procitate Pravilnik Foruma

Molimo vas da kada se registrujete proverite vas e-mail i aktivirate vas nalog!
Page Rank Check
Skoda Klub Srbija Donacija
Traži

Rezultati od :

Rechercher Napredna potraga

Pristupi

Zaboravio sam šifru

Prijatelji Foruma

Partners
------------------------------ *Tinydl Free Download ------------------------------ *Links Monster ------------------------------ *Top Rating Games ------------------------------ *Sajt namenjen kladionicarima ------------------------------ *Biznis portal Srbija ------------------------------ *Slep sluzba Krekic ------------------------------ *Exyuoglasi.com ------------------------------ *Parenta Behaton ------------------------------ *Nissan Club Serbia ------------------------------ *4Gume ------------------------------ *Motorna Vozila ------------------------------ *Raskrsnica Linkova ------------------------------ *WEB Bulevar - Direktorijum sajtova i linkova ------------------------------ *Mitsubishi Klub Srbija ------------------------------ *BMW Fan Klub Srbija ------------------------------ *Car Glass - N. Beograd ------------------------------ *Futurion 3D ------------------------------ *LIMUNDO ------------------------------ *PILOT Lampa Italy ------------------------------ *Polovni Automobili ------------------------------ *Maruti Club Serbia ------------------------------ *Direktorijum Kvalitetnih Srpskih Sajtova ------------------------------ *Novi automobili ------------------------------ *Make Massive income from Google at www.online-home-jobs.com ------------------------------ *SMS MANIJA ------------------------------

Chip Tuning

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Chip Tuning

Počalji od VLADA88 taj Uto Sep 20, 2011 8:19 pm

Cackao sam po forumu... nisam mogao da nadjem ni jednu slicnu temu...
Neka admini promene ako joj nije mesto ovde...
Naime... ineteresuje me ima li neko malo vise iskustva da nam prenese....

VLADA88
Aktivan član
Aktivan član

Broj poruka: 116
Godina: 24
Datum upisa: 10.09.2011

Nazad na vrh Ići dole

Re: Chip Tuning

Počalji od hakkler taj Uto Sep 20, 2011 8:52 pm

izbjegavaj varalice tipa jeftilen p-boxeve.Makar ima i odličnih..ali ti i koštaju.
Kod atmosferaca bacanje novca.
Auti s turbinama i umjerenim dizanjem snage postižu odlične rezultate u performansama i potrošnji.
Kad ulovim više vremena..napišem još koju.

Inače ..koji auto ili motor je u pitanju?
Kod mene je tdi s 66kw "dignut" na 88 kw i tako več 45tkm.Za sada sve pet.

hakkler
Senior
Senior

Broj poruka: 506
Datum upisa: 19.08.2011

http://www.skodaclubcroatia.com/scc/

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od VLADA88 taj Uto Sep 20, 2011 11:11 pm

Pa to me interesuje... Tipa potrosnja i kako se auto ponasa, jel vredi to raditi... Inace pre par dana sam kupio octaviu 1.9. tdi pd 105ks.

Ne bi stavljao power box, radio bi remap kod gumetine (rale) u Novom sadu... Drugar je radio kod njega mecku i golfa i sve je ok...

VLADA88
Aktivan član
Aktivan član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od hakkler taj Sre Sep 21, 2011 12:03 am

ako imaš mogučnost valjaka..tj dyno..onda je to ono pravo.
Ti 1.9 PD čak nisu serijeski (ne svaki) od 105ks..nego i više...
Čipanje na valjcima je najoptimalnije jer CHiper može (ako zna ) najviše izvuč iz tog motora. Dyno napravljen prije i poslije chipa ti je jednio vizuelni element da znaš koji su ti naveči dobici...mogu bit i gubitci ako se upucava generična mapa koja nekima paše nekima NE.Npr. imaš strašan šus (puno momenta na malim okretajima...i auto čupa od 2200 do 3300 i onda imaš pad da bi negdje oko 3800 naglo opet skočio...(kao neka turbo rupa..primjer npr. loše mape koja nije dobra za motor) Prepostavljam da želiš neku optimalu od 35% ili ti cca 140-145ks.
Ugl.performanse ubrzanja ti rastu za cca 2 sek..u minus...ne treba ti više 11.7 do 100 ako se trkaš s nekim s mjesta nego ispod 10 sek. Meni su bitna međuubrzanja..koja se fantastično osjete...i krajnja brzina ti poraste ..ne puno za max 10-15 km.Ne može getriba više vrtit nego što je.
Potrošnja može past i za litru..ako si umjeren jer se s istim gasom voziš sa više Nm. ..al kad gaziš (nikad NA hladno) može i porast Very Happy .
ukratko to ti je to...ako ti je taj lik na dobrom glasu..i bavi se tima (ima puno zadovoljnih) otiđi...zašto ne.Neki put treba to uštimat..ako se pojave problemi koje sam naveo..al onda je to to.
I za kraj...mali video...kako mojih nekadašnjih 13 sek do 100km/h ide "malo" bolje Very Happy
[You must be registered and logged in to see this link.] src="[You must be registered and logged in to see this link.] width="425" height="350" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" quality="high" scale="exactfit">
s tim da je ovo postignuto na 15"....na 17 ide ..malo sporije Smile

ima toga još..al da ne zagađujem temu.Ugl. ja sam za chip...al ne za svaki chip.

hakkler
Senior
Senior

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nenad taj Sre Sep 21, 2011 12:11 am

Ja sam na mojoj odradio čip. Isti je motor,2008 god. Uradio sam kad sam imao oko 30.000 na satu,sada je 90.000 i nema nikakvih problema. Što se snage tiče ja sam iskreno prezadovoljan,u početku sam bio malo skeptičan da li će se baš osetiti ta snaga,al veruj mi da itekako hoće. Što se potrošnje tiče,troši manje kad se normalno vozi,čim je načepiš troši više nego pre,logično. tongue Pre i posle čipa ne može da se poredi osećaj u vožnji u mom slučaju! Smile

Nenad
Nov član
Nov član

Broj poruka: 16
Godina: 25
Datum upisa: 19.12.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od hakkler taj Sre Sep 21, 2011 12:23 am

najbolje u svemu tome je..da kad naletiš na nekog budžovana u nekom npr. passatu..koji te neče pustit..stisneš i odeš i ostaviš ga u nevjerici. Very Happy

hakkler
Senior
Senior

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nenad taj Sre Sep 21, 2011 12:26 am

Haha,ima i toga Smile))

Nenad
Nov član
Nov član

Broj poruka: 16
Godina: 25
Datum upisa: 19.12.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od hakkler taj Sre Sep 21, 2011 12:42 am

evo pošto je tema tu...
Kolega je u O2 nasprot mene...išli probat..s tim da nas kolega u Fabiji 1.4 tdi (100ks+) prati..dokle može cheers ...poslije jednog Škoda-meeta ..išli malo probat...3 chipane Skode farao

[You must be registered and logged in to see this link.] src="[You must be registered and logged in to see this link.] width="425" height="350" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" quality="high" scale="exactfit">

3ča i rolaj....poslije 160 km/h..me O2 prođe..ko da stojim What a Face al do 160 je čupavo.

al smjesta sam mu več par puta uzeo mjeru Twisted Evil

tak da autoru ovog topica...samo gas...al i pamet u glavu da ne pretjeraš.

(video je i malo obrađen...da se rege ne vide baš..ali vidi se bit)

hakkler
Senior
Senior

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Skodamaniak taj Sre Sep 21, 2011 1:58 am

Ja imam chip na mojoj skodi koji je radjen na valjcima. Danas postoji mnogo ljudi koji ne znaju sa tim da rade tako da oprez. Bolje platit malo vise para pa odradit kvalitetan chip. Ja sam cipovao skodu i bila mi je prebrza, a sad posle nekoliko vremena spora mi je Very Happy i moram jos doradjivat neke "sitnice" Very Happy

Skodamaniak
Senior
Senior

Broj poruka: 315
Datum upisa: 08.05.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od KaSSaD taj Sre Sep 21, 2011 3:22 am

[You must be registered and logged in to see this link.]

KaSSaD
Aktivan član
Aktivan član

Broj poruka: 120
Datum upisa: 12.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od hakkler taj Sre Sep 21, 2011 10:36 am

potpis Škodamaniak

hakkler
Senior
Senior

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od VLADA88 taj Sre Sep 21, 2011 9:52 pm

Ma ne trazim nikakve specijalne performanse... ne bi ga svirao preko 140 ks...
Trebaju mi medjuubrzanja, nista spec. za neke trke... Jednostavno mislim da je dobra stvar, sad ako je ta prica za potrosnju tacna jos jedan +, samo da je ne podigne drasticno...
Kod octavije me samo nervira turbo rupa na nizim obrtajima i voleo bi veci obrtni momenat a cip to moze da smanji i ispegla... Hvala na savetima

VLADA88
Aktivan član
Aktivan član

Nazad na vrh Ići dole

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu